Maisto saugos vadybos sistemos standartas ISO 22000:2018

Kiekvieno gamintojo (paslaugų tiekėjo) sėkmė priklauso nuo to ar jo tiekiamas produktas (paslauga) kokybiškas ir saugus.

ISO 22000:2018 standartas puikus vadybos instrumentas, kurį gali taikyti organizacijos, kurios tiesiogiai arba netiesiogiai dalyvauja maisto grandinėje: ūkininkai, maisto produktų gamintojai, perdirbėjai, importuotojai, tiekėjai, mažmenininkai ir t.t.

ISO 22000:2018 standarto tikslas:

  1. Suderinti maisto saugos sistemų maisto grandinėje sertifikavimo reikalavimus ir metodus;
  2. Pateikti klientams ar pardavėjams savo patikimumą įrodantį maisto saugos sertifikatą.

Šis standartas padeda užtikrinti maisto saugą – nuo gyvulių augintojų iki vartotojų.

Standartas ISO 22000:2018 leidžia įmonei:

  • Įsivertinti ir demonstruoti produkto atitiktį maisto saugos reikalavimams bei įrodyti maisto saugos rizikų kontrolę;
  • Sukurti ir valdyti maisto saugos vadybos sistemą, naudojant gerai apibrėžtą ir aiškią struktūrą;
  • Išsiaiškinti rizikas klientams ir įmonei;
  • Sukurti maisto saugos veiksmingumo gerinimo ir stebėsenos matavimo priemonę;
  • Geriau vykdyti maisto saugos teisinius reikalavimus.

ISO 22000:2018 standarto nauda:

  • Nustatomi ir sumažinami pavojai maisto saugai;
  • Sumažinama prastovų trukmė ir užkertamas kelias produktų atšaukimui;
  • Tenkinami individualūs poreikiai;
  • Sustiprinamas vartotojų pasitikėjimas.

Šio standarto diegimas gali būti kombinuojamas kartu su kitais ISO standartais, tokiais, kaip kokybės vadybos sistemos standartas ISO 9001:2015, aplinkosaugos vadybos sistemos standartas ISO 14001:2015 ir kt. Kompleksinis standartų diegimas taupo įmonės laiką ir kaštus.

KAINA

Kaina priklauso nuo įmonės pageidaujamo standarto diegimo būdo, išpildymo ir parengties sertifikavimui.

Dėl paslaugų susisiekite: